Verrassende fiets- en wandelroutes

20.06.2023

Tijdens de atelierroute kan je je onderdompelen in kleuren, vlakken, experimenten en betekenis. Op jouw pad kom je kleurige oogstrelende voorstellingen tegen, maar ook concepten die de hersens doen kraken en alles er tussenin.

Verrassende fiets- en wandeltochten brengen je naar uiteenlopende locaties verspreid door heel Utrecht; 19e-eeuwse schoolgebouwen, woonhuizen, voormalige kantoorgebouwen, industrieel erfgoed tot in de nieuwe studios van Leidsche Rijn.
De routes brengen je naar opgeruimde strak getrokken ateliers en overvolle werkplaatsen. Soms sta je opeens in een huiskamer. En overal ben je te gast en kan je ongegeneerd rondkijken en vragen stellen.

Dus ga op avontuur en stel je eigen route samen of kies een van de routes die wij al voor je hebben samengesteld. Met de link of QR code open je de route in Google Maps gemakkelijk op je smartphone. Handig voor onderweg!

 

DEELROUTES ATELIERROUTE UTRECHT WEST
Ateliers open op za 16 en zo 17 september 2023
van 12:00-17:00 uur
toegang gratis

Klik op de naam om de route in google maps te bekijken.

A. VAN BOOMGAARD NAAR MAXIMAPARK
Deze fietsroute met een totale lengte van 6,5  kilometer loopt van Ateliers Kersenboomgaard in Leidscherijn, door het Waterwinpark en dwars door het Maximapark weer terug naar de boomgaard. Je brengt onderweg een bezoekje aan het atelier van 12 kunstenaars. Veel groen + veel kunst = veel genieten!

B. VIVA LA VINEX
Een fietsroute van 10 km brengt je langs 9 kunstenaars op 7 verschillende locaties.  Hier vind je de ateliers van de kunstenaars die zich een plek verwierven binnen ambitieuze bouwprojecten en stadsparken van de nieuwe wijk Leidscherijn.
Tip: maak een koffiestop bij Castellum Hoge Woerd.

C. DE GROTE RONDE VAN WEST
Kunst kijken + kilometers maken! Voor de sportieve kunstliefhebber een fietsroute van bijna 12 km met 13 kunstenaar op 6 locaties. Je rijdt langs de Vecht via Oud Zuilen naar Overvecht en je komt langs Fort aan de Klop voor een relaxte tussenstop!

D. DE CARTESIUSROUTE
Bezoek dit industriegebied nabij het centrum en ontdek de nieuwe allure van het gebied als broedplaats voor jonge makers en denkers. Dit is een route van 4 kilometer met 4 ateliercomplexen en twee kleinere ateliers. Je bent welkom in het atelier van 55 verschillende kunstenaars.

E. WANDELROUTE DAALSEBUURT & ONDIEP
Deze wandeling van 2,5 km brengt je langs 6 kunstlocaties; 3 losse ateliers op een bijzondere locatie en 3 eigenzinnige ateliercomplexen.

F. RONDJE LOMBOK
Deze route is met zijn 3 kilometer lengte goed te belopen en voert je langs intieme ateliers van 8 kunstenaars in de levendige multiculturele wijk Lombok.

G. RONDJE TUSSEN DE KADES
Een fietsroute van 6 kilometer in de vork tussen Amsterdam Rijnkanaal en het Merwedekanaal. De route voert langs de ateliers van 11 kunstenaars. Daarnaast is het AZC aan de Joseph Haydnlaan in de route opgenomen, daar is werk te zien van een onbekend aantal vluchtelingen. Je fietst door de wijken Oog in Al, Transwijk en Kanaleneiland.

 

DEELROUTES ATELIERROUTE UTRECHT OOST
Ateliers open op za 23 en zo 24 september 2023
van 12:00-17:00 uur
toegang gratis

Klik op de naam om de route in google maps te bekijken.

A. TOERTOCHT BLAUWKAPEL
Fietsroute van ruim 9 kilometer ten noorden van de singel langs de rand van de stad, rondje om Fort Blauwkapel en vervolgens langs de tuinen van Voordorp en door het Griftpark weer terug. Onderweg bezoek je 10 ateliers op 8 verschillende locaties.

B. WANDELEN DOOR TUINWIJK EN DE VOGELENBUURT
Dit is een wandelroute van 3 kilometer met 10 locaties met twee grote ateliercomplexen. Je bent van harte welkom in het atelier van 26 kunstenaars.

C. RONDJE WITTEVROUWEN
Wandelroute door een van de populairste wijken van Utrecht. De lengte van de route is 3,5 kilometer en je bezoekt 10 locaties met in totaal 19 kunstenaars.

D. WANDELEN BINNEN DE SINGEL NOORD
Wandel of fiets door de oude binnenstad en bezoek 22 kunstenaars met ateliers op 7 historische locaties, waaronder het Pandhof van de Dom en de voormalige gevangenis Wolvenplein. De lengte van deze route is 2,5 kilometer.

E. RONDJE LANGE NIEUWSTRAAT – LEPELENBURG
Lopend langs de mooiste plekjes van de oude binnenstad bezoek je 13 kunstenaars op 8 verschillende kunstlocaties. Mooie wandeling van Lange Nieuwstraat naar Nieuwegracht en via het Lepelenburg langs het Spoorwegmuseum en weer terug.  Lengte van deze wandelroute: 1,7 kilometer.

F. RONDJE OUDEGRACHT – ZOCHERPARK
Wandel door de oude binnenstad en het groene Zocherpark. Bezoek 17 ateliers op historische locaties.

G. OMMETJE OOST
Deze route van 4,5 kilometer kan zowel fietsend als wandelend worden afgelegd. Onderweg maak je kennis met het werk en de werkplek van 21 kunstenaars.

H. RONDJE WIJKEN OP ZUID
Een mooie fietstocht van 10 kilometer brengt je naar bij 18 ateliers in Tolsteeg en via het Beatrixpark naar de groene wijk Lunetten, Hoograven en Rivierenwijk.

JE EIGEN ROUTE SAMENSTELLEN
Vooraf je eigen route samenstellen doe je met hulp van de pagina LOCATIES op onze website of met de gedrukte plattegrond die je tijdens de Atelierroute op iedere locatie gratis mee kunt nemen.
De gedrukte plattegrond is vanaf 9 september al gratis verkrijgbaar bij Kunstliefde (Nobelstraat 12A) en VVV Utrecht (Domplein 9) tijdens openingstijden.

Op de gedrukte plattegrond zijn de bovenstaande routes + qr codes terug te vinden.

Deel op sociale media