Wat je kan verwachten in september

24.06.2023

Buiten de grote ateliercomplexen zoals bijvoorbeeld de Vlampijpateliers, Hof van Cartesius en de Havenloods bij de Nijverheidsweg opent de Kersenboomgaard in Leidsche Rijn, de Vechtensteinlaan in Overvecht, De Monseigneur in Oost en de Alkhof in de Watervogelbuurt de deuren. Er zijn tal van interessante plekken.
Daarnaast zijn er nog de kleinere complexen zoals de nieuwe locatie Ten Veldestraat in de Meern of de ateliers op de Kanaalweg in Welgelegen. Maar ook een bezoek aan de eenpitters in de eigen buurt kan verrassingen opleveren.

De atelierroute is een unieke kans om een kijkje in de keuken te nemen van Utrechtse kunstenaars.
Het beste is om een persoonlijke route te plannen vanuit de informatie op deze website. Maar op deze site staan ook speciale deelroutes voor de fiets en om te wandelen. Kies er eentje uit voor een heerlijke dag vol kunst in de eigen of in een andere wijk.

De Atelierroute Utrecht leent zich uitstekend om kunst te kijken èn natuurlijk ook om kunst te kopen in het atelier van bekende kunstenaars en nieuwe aansprekende talenten. En daarnaast is het een fantastische gelegenheid om de stad te ontdekken, je komt op plekken waar je zeker het bestaan niet van wist.

ATELIERROUTE  UTRECHT
16/17 september Utrecht West
23/24 september Utrecht Oost
Ateliers open 12 – 17 uur
toegang gratis

Een handige plattegrond met alle deelnemende locaties + speciale wandel- en fietsroutes is gratis verkrijgbaar bij alle deelnemende kunstenaars.

Deel op sociale media