Over ons

Kunstliefde

De Atelierroute Utrecht wordt georganiseerd door het projectteam van Kunstliefde Ruimte voor Beeldende Kunst in Utrecht.
Dit kunstenaarsgenootschap, opgericht in 1807, is één van de oudste kunstenaarsverenigingen van Nederland. In de expositieruimte aan de Nobelstraat realiseert Kunstliefde ca 10 tentoonstellingen per jaar met extra aandacht voor hedendaagse kunst, Utrechtse kunstenaars en jong talent. Naast het tentoonstellingsprogramma zijn er op de Nobelstraat in Kunstliefde podiumavonden, artists-talks en is er het kunstenaarscafé.
Jaarlijks nemen ca tien recent afgestudeerde kunstenaars deel aan De Belofte, een project van Kunstliefde voor jonge kunstenaars.

 

De Atelierroute Utrecht bestaat al sinds 1989 en Kunstliefde organiseert de Atelierroute Utrecht sinds 2012 voor álle kunstenaars in de stad. (dus niet alleen voor leden) Zo krijgt een groot publiek een keer in de twee jaar de kans om een kijkje te nemen in de ateliers van de Utrechtse makers.

Behalve de Atelierroute realiseert het projectteam van Kunstliefde ook UtrechtDownUnder, actuele beeldende kunst op een bijzondere locatie in Utrecht. Daarnaast is het Kunstliefde projectteam mede-initiator van Art Utrecht, het platform voor beeldende kunst in de stad.

Projectteam; Monique Sep, Elaine Vis, Helma van Nuenen, Marloes Wijtsma, Astrid Vromans (Coordinator Kunstliefde)

Meer informatie is te vinden op de website van Kunstliefde

Op de hoogte blijven van de Atelierroute Utrecht?
Klik dan hier om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Deelnemende kunstenaars

In september 2023 openen 275 kunstenaars en creatieven in Utrecht hun atelierdeuren voor publiek.
Op zaterdag en zondag 16 en 17 september  is Utrecht WEST aan de beurt. En een week later op zaterdag en zondag 23 en 24 september is het de beurt aan Utrecht Oost.

In het menu bij 'Kunstenaars' kan je op 'oost' of 'west' klikken om te zien welke ateliers in deze stadsdelen open zijn. Bekijk ook de plattegrond.

Aan de atelierroute doen nationaal bekende kunstenaars mee en ook jonge nieuwe talenten. Ga op stap, pak fiets, openbaar vervoer of ga te voet en ontdek de kunst en kunstenaars op de plek waar het wordt gemaakt.

 

Welkom bij de Atelierroute Utrecht 2023!

16/17 september Utrecht West
23/24 september Utrecht Oost

Ateliers open 12.00 - 17 uur

Een handige plattegrond met alle deelnemende locaties + speciale wandel- en fietsroutes is gratis verkrijgbaar bij alle deelnemende kunstenaars.