Over ons

Kunstliefde

De Atelierroute Utrecht wordt georganiseerd door het projectteam van Kunstliefde Ruimte voor Beeldende Kunst in Utrecht.
Dit kunstenaarsgenootschap, opgericht in 1807, is één van de oudste kunstenaarsverenigingen van Nederland. In de expositieruimte aan de Nobelstraat realiseert Kunstliefde ca 10 tentoonstellingen per jaar met extra aandacht voor hedendaagse kunst, Utrechtse kunstenaars en jong talent. Naast het tentoonstellingsprogramma zijn er op de Nobelstraat in Kunstliefde podiumavonden, artists-talks en is er het kunstenaarscafé.
Jaarlijks nemen ca tien recent afgestudeerde kunstenaars deel aan De Belofte, een project van Kunstliefde voor jonge kunstenaars.

 

Kunstliefde organiseert de Atelierroute Utrecht voor alle kunstenaars in de stad, dus niet alleen maar voor de leden. Om de twee jaar krijgt een groot publiek de kans om een kijkje te nemen in de ateliers van Utrechtse makers.
Behalve de Atelierroute realiseert het projectteam van Kunstliefde ook UtrechtDownUnder, actuele beeldende kunst op een bijzondere locatie in Utrecht. Daarnaast is Kunstliefde mede-initiator van Art Utrecht, het platform voor beeldende kunst in de stad.

Projectteam; Monique Sep, Elaine Vis, Lou Vos, Brigitte Heslenfeld.

meer informatie is te vinden op de website van Kunstliefde

Op de hoogte blijven van de Atelierroute Utrecht?
Klik dan hier om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Deelnemende kunstenaars

Meer dan 250 kunstenaars en creatieven in Utrecht openen hun atelierdeuren op 100 locaties.
Op zaterdag en zondag 2 /3 oktober is Utrecht WEST aan de beurt. En een week later op zaterdag en zondag 9/10 oktober Utrecht Oost. In het menu bij 'Kunstenaars' kan je op 'oost' of 'west' klikken om te zien welke ateliers in deze stadsdelen open zijn. Bekijk ook de plattegrond deze vind je hier.

Aan de atelierroute doen nationaal bekende kunstenaars mee en ook jonge nieuwe talenten. Ga op stap, pak fiets, openbaar vervoer of ga te voet en ontdek de kunst en kunstenaars op de plek waar het wordt gemaakt. Welkom bij de Atelierroute Utrecht 2021!