Over ons

Kunstliefde

De Atelierroute Utrecht wordt georganiseerd door het projectteam van Kunstliefde Ruimte voor Beeldende Kunst in Utrecht.
Dit kunstenaarsgenootschap, opgericht in 1807, is één van de oudste kunstenaarsverenigingen van Nederland. In de expositieruimte aan de Nobelstraat realiseert Kunstliefde 10 tentoonstellingen per jaar met extra aandacht voor hedendaagse kunst, Utrechtse kunstenaars en jong, aansprekend talent. Naast het tentoonstellingsprogramma zijn er op de Nobelstraat in Kunstliefde podiumavonden, cursussen en is er het kunstenaarscafé.
Jaarlijks nemen tien recent afgestudeerde kunstenaars deel aan De Belofte, een project van Kunstliefde voor jonge kunstenaars.

Kunstliefde organiseert de Atelierroute Utrecht voor alle kunstenaars in de stad, dus niet alleen maar voor de leden. Om de twee jaar krijgt een groot publiek de kans om een kijkje te nemen in de ateliers van Utrechtse makers.
Behalve de Atelierroute realiseert het projectteam van Kunstliefde ook UtrechtDownUnder, actuele beeldende kunst op een bijzondere locatie in Utrecht. Daarnaast is Kunstliefde mede-initiator van Art Utrecht, het platform voor beeldende kunst in de stad.

Projectteam; Marion Wagenvoort, Monique Sep, Elaine Vis, Lou Vos, Brigitte Heslenfeld.

meer informatie is te vinden op de website van Kunstliefde

Deelnemende kunstenaars

Tijdens de Atelierroute Utrecht is kunst te zien, te ontdekken en te koop op de plek waar het gemaakt wordt. Meer dan 200 professioneel werkend beeldend kunstenaars in Utrecht stellen hun ateliers open voor het publiek. Een unieke kans om binnen te kijken in het domein van de kunstenaar en de maker zelf te ontmoeten. Fotografie,  schilderijen, textiel, keramiek, video, grafiek, installatie en meer, het is allemaal te vinden tijdens de Atelierroute Utrecht.

Aan de atelierroute doen nationaal bekende kunstenaars mee en ook jonge nieuwe talenten.